Fjordens Dag 2016

Efter 25 års-jubilæet sidste år har Fjordens Dag fået et eftersyn.

Profilen er skærpet og vi har valgt at samle det meste på fire store aktivitetssteder, suppleret af 7 mindre besøgssteder/udflugtsmål.
Ungdomsskolen var i år involveret i koordinering af det meste, og medarbejdere fra bl.a. klub og fritidsundervisning stod for mange aktiviteter på Stige Ø og i Seden Strandby.

Stige Ø var der et helt nyt program, hvor alle aktiviteter rettede sig mod sundhed og bevægelse. Her kunne man prøve kræfter med yoga, kampsport, MTB-løb, kørestolsbasket, rugby, terrænløb, crossfit og meget mere. Man kunne se Danmarks og Fyns stærkeste mand trække af sted med en 8½ tons lastbil fyldt med børn eller se en kajakækvilibrist lave 20 forskellige grønlændervendinger. Desværre måtte faldskærmsopvisningen aflyses på grund af for megen vind. Men det var også det eneste man kunne udsætte på vejret. Efter regn de seneste 2 år var der fuld opbakning fra vejrguderne.

I Seden Strandby var der masser af nye aktiviteter, bl.a. med fokus på upcykling og naturens spisekammer. Historikeren Kåre Johannesen fortalte om mode fra stenalderen og frem.

I Klintebjerg var der aktiviteter som aldrig før, og den kendte TV-vært Martin Keller trak mange børnefamilier til. Herfra sejlede den lille færge Lunden 6-700 personer til Vigelsø, hvor vores naturvejleder fik fremtryllet lækkerier på bål.

Ved Boels Bro var Sebastian Klein det store trækplaster, og vi stod for et stort galleritelt, hvor 15 anerkendte kunstnere udstillede deres billeder med motiver fra naturen.

I år havde vi fået fremstillet en kæmpe havterne, som maskot for Fjordens Dag. Den blev sejlet i UngNord's speedbåd til de 4 aktivitetssteder.

I alt deltog 35-40.000 mennesker.

Tak til alle de klub- og ungdomsskolefolk, som har bidraget til Fjordens Dag 2016. Uden jeres medvirken kunne ungdomsskolen ikke have stået i spidsen for så stort et arrangement.