Knallertlov pr 19. januar 2013 

- Du skal være 15 år for at føre en lille knallert, der kan køre 30 km/t.

- Knallertundervisningen er 30 lektioner.

- Du skal have gennemført et førstehjælpskursus inden du tager praktisk prøve.

- Førstehjælpskurset er IKKE en del af de 30 lektioner.

- Nye priser pr. 1. januar 2016:

  • Kørekort inkl. førstehjælpskursus: 600 kr.
  • Kørekort uden førstehjælpskursus: 460 kr.
  • Kørekort inkl. førstehjælpskursus (udensbys unge): 1600 kr.
  • Pris for ny prøve - teori eller køreprøve: 210 kr.

- Kørekortet bliver et 'rigtigt førerbevis'. Det indebærer derfor at eventuelle forseelser begået på kortet kan få konsekvenser for senere erhvervelse af kørekort til andre motorkøretøjer, så som bil, motorcykel, traktor, båd etc.

 

Eksempler på dette kunne være følgende situationer:

Eks 1:
En ung mand på 15 år kører på sin tunede knallert. Han bliver stoppet af politiet, som måler knallerten til 46 km/t på et rullefelt. Han får en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert og en bøde. To måneder senere bliver han taget igen på samme knallert. Den kan stadig køre 46 km/t.

Konsekvens
Han får nu en ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert i 2 år. Knallerten bliver konfiskeret og han får en bøde. Han må først tage kørekort til bil, når han er 18½ år.

Eks 2:
En ung mand på 15 år kører på knallert efter at have drukket alkohol. Han bliver stoppet med en promille på 0,6. Han får en betinget frakendelse af retten til at køre på lille knallert og en bøde. Et år senere, da han er 17 år, kører han spritkørsel på knallert igen. Hans promille er 0,7.

Konsekvens
Han får nu en ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert i 2 år. Knallerten bliver konfiskeret og han får en bøde. Han må først tage kørekort til bil, når han er 18½ år.

Eks 3:
En ung mand på 15 år har drukket alkohol og kører på sin tunede knallert. Han bliver målt i en fartkontrol til at køre 52 km/t (dvs. over 60 % for stærkt). Hans promille er 0,8.

Konsekvens

Han får en ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert i 2 år og en bøde. Han må først tage kørekort til bil, når han er 18½ år.

Se eventuelt mere på følgende link:

http://www.sikkertrafik.dk/Raad-og-viden/Knallert/Nye-regler-2013.aspx